Foto's van de eerste brouwsels


Schroten van de mout

RB:watervat, Midden op balk: maischketel, LO: Spoelton


Het storten van de mout



Alvast het 2e brouwsel voorbereiden.

De maischketel (midden op balk) wordt automatisch geroerd m.b.v. een 12V ruitenwisser motor.

De bostel na filteren

Kookketel

Waterketel met thermostaat 78°C (noodoplossing plastic i.v.m. condens)

Hop erbij

Vol gas, de wort wordt 60-90 minuten gekookt.



de hopbellen eruit filteren


Na koken, het koelen van de wort


Gist er bij

Ook de juiste beluchtingstijd moeten we nog leren


Nu de tijd geven voor de (open) vergisting

Na 24 uur gist het al bijna het vat uit.


Na 7 dagen naar de gesloten vergisting

De flesjes schoonmaken (met een loogoplossing)

En dat loog er natuurlijk goed uitspoelen


Klein schepje suiker tijdens bottelen voor de nagisting op fles

SG van 1010... bottelen maar!
Het bier afvullen op fles


En dan de dop erop!


Nu nagisten, en dan het etiket erop (wordt vervolgd!)


Terug naar de top van de pagina