Schroten van de mout
RB:watervat, Midden op balk: maischketel, LO: Spoelton
Het storten van de mout
Alvast het 2e brouwsel voorbereiden.
De maischketel (midden op balk) wordt automatisch geroerd m.b.v. een 12V ruitenwisser motor.
De bostel na filteren
Kookketel
Waterketel met thermostaat 78°C (noodoplossing plastic i.v.m. condens)
Hop erbij
Vol gas, de wort wordt 60-90 minuten gekookt.
de hopbellen eruit filteren
Na koken, het koelen van de wort
Gist er bij
Ook de juiste beluchtingstijd moeten we nog leren
Nu de tijd geven voor de (open) vergisting
Na 24 uur gist het al bijna het vat uit.
Na 7 dagen naar de gesloten vergisting
De flesjes schoonmaken (met een loogoplossing)
En dat loog er natuurlijk goed uitspoelen
Klein schepje suiker tijdens bottelen voor de nagisting op fles
SG van 1010... bottelen maar!
Het bier afvullen op fles
En dan de dop erop!
Nu nagisten, en dan het etiket erop (wordt vervolgd!)